Giulianova

De stad ligt in het noorden van de regio Abruzzo, tussen de Salinello en de Tordino rivieren.

Giulianova wordt verdeeld tussen de Paese, de historische stad in de heuvels, en het Lido, de meer recente ontwikkeling die door het strand.

Toerisme speelt een grote rol in de economie van de stad.

De stad, gekenmerkt door verschillende stranden, is een zomerverblijf voor mensen uit grote steden als Rome en Milaan, maar ook Duitse en Franse toeristen.

In pre-Romeinse tijd, de Praetutii stam had een nederzetting met de naam Castrum Novum in de buurt van Giulianova. In de Middeleeuwen werd de bevolking van Castrum Novum, toen nog Castrum divi Flaviani, verplaatst naar de nieuwe hilltown van de Giulia, opgericht door de lokale baron Giulio Antonio Acquaviva.

Belangrijkste bezienswaardigheden: kerk van Santa Maria a Mare, van de voormalige stad San Flaviano. Opgericht voor de 11e eeuw, het is een baksteen gebouw met een zeil-achtige klokkentoren. Het portaal is uit de late 13e eeuw, en heeft een reliëf met "Madonna met Kind en dieren", terwijl twee leeuwen bewaken de zijkanten, een met een boek en de andere vechten met een slang.

Onder de boog zijn 18 stenen tegels die raadselachtige figuren, beschreven door een aantal een representatie van de dierenriem en de seizoenen De achthoekige kathedraal van San Flaviano, gebouwd van 1472

De koepel werd oorspronkelijk onder de blauwe majolica. Het herbergt een marmeren beeld van "Madonna met Kind" door Venanzo Crocetti Heiligdom van Maria SS.ma dello Splendore.

In de sacristie is de 16e eeuw Pala dello Splendore, een altaarstuk van Paolo Veronese Ducal Palace Torre del Salinello, een uitkijktoren gebouwd in de 16e eeuw om te beschermen tegen Turk piraten.

Animali non ammessi