-->

Excursies


Acquapark

Het waterpark "Onda Blu" Tortoreto, het is een attractie ideaal voor gezinnen met kinderen en jongeren (km.1).


De steden van de kust, op het fietspad


Civitella del Tronto


Het Spaanse Fort van Civitella, monumenteel architectonisch kunstwerk, was het laatste bolwerk dat onder de troepen van de Piemonte viel in 1861, terwijl het Verenigd Italie gemaakt werd. In 1970 begint de restauratie wat het in de antieke staat teruggebracht heeft. Heel mooi ook de burcht met kerken van '200 zoals die van Sint Franciskus en vele gebouwen uit de Renaissance. Dit is een excursie die diepe emoties oproept. Het laat zich hier inbeelden dat wat de meest geleden en beslissende uren waren van het begeerde ontstaan van het Italiaanse Koninkrijk


The Sanctuary of Saint Gabriel


Heilige Beschermheer van Abruzzen aan de voeten van de Gran Sasso in een betoverend scenario. Met de 12.000 plaatsen, ontvangt het ieder jaar miljoenen van pelgrims vooral uit het zuiden van het centrum. Getuigenis van moderne stijlen van heilige architectuur. Het is ook mogelijk om het antieke heiligdom te bezoeken.


The Gran Sasso of Italië

Hoeft niet gepresenteerd te worden. Het wordt “De Reus die slaapt” genoemd omdat het vanaf het lage land gezien de bergketen het profiel heeft van een enorme man die slaapt, en verder pronkt het met de hoogste spits van de Apenijnen met de Corno Grande met een hoogte van 2912 m


Teramo


Hoofdstad van de provincie, is een schitterende stad van kunst. Haar glorierijke verleden kan men herkennen aan de mooie monumente die ere en vervoerende plaats van maken, moet men absoluut bezoeken. In het rijke centrum, indrukwekkend, de Dom opgedragen aan de Heilige Maria-Hemelvaart en aan Sint Berard. Talrijke archeologische vindplaatsen die blijk geven van de beleefde schittering van de stad in de tijd van de Romeinen, vooral tijdens het keizerrijk van Adriaan.


Castelli

Juweel van het Nationale Park Gran Sasso-Monti della Laga, beroemd voor het handwerk van aardewerk. Vanaf 1400 hebben grote keramiekmeesters het over de hele wereld laten kennen. Haar kostbare stukken kunnen bewonderd worden in de vele Italiaanse musea en in de wereld zoals het Victoria & Albert Museum en het British Museum in Londen, de Ermitage van Sint Pietersburg. Te bezoeken zijn het Keramiekmuseum, het Kunstinstituut, de Kerk van Sint Donato die met zijn plafond in maiolica van 1400 door Carlo Levi "De Sistina van de majolica" genoemd werd, de ontelbare werkplaatsen waar met de hand de keramiek gemaakt en beschilderd wordt en waar men stukken kopen van hoge ambacht. Een unieke gelegenheid om iets naar huis te brengen van waarde, traditie of modern als men wil.


Giulianova Alta

Is de oude binnenstad van de plaats. Karakteristiek wegens de antieke straatjes en pleinen, vanuit het Lido kan an men hier komen door de Trap van Monte Grappe te beklimmen, antiek parcours wat kortgeleden gerenoveerd is en wat de waplaatsen behouden heeft waar de vrouwen vroeger de was deden. In het midden van het panoramische voornaamste plein, triomfeert het beeld van Victor Emanuele de Tweede, die hier in de stad stopte om te rusten tijdens zijn reis naar Teano voor de historische ontmoeting met Garibaldi. Een anekdote vertelt, dat iemand uit Giulianova tegen hem riep: "Majesteit U bent een dief" de koning verrast, kon niet eens op tijd regaren toen de dappere man eraan toevoegede:”want U heeft het hart van alle mensen in Giulianova gestolen”. In hoog Giulianova bevindt zich ook het Heiligdom van de Heilige Maagd van de Schittering met een bron waarvan het water erg aan het hart ligt aan het volk. Want er wordt verteld dat de kerk gebouwd is, nadat de Heilige Maagd drie keer verschenen is voor een man van het volk met de naam Bertolino.


Campli

Gelegen binnen in het Nationale Park Gran Sasso – bergen van de Laga, gelegen bovenop een heuvel, Campli is een schitterende stad van kunst die trots is op een hele antieke geschiedenis. De eerste nederzetting is uit de pre-romeinse tijd, ook tot was het tussen '300 en '400 dt de burcht belangrijk was. Het was ook het landgoed van de familie Farnese. Tussen de monumenten denken we aan de kert van de Heilige Maria in Platea, de Heilige Trap en, in het gehucht van Campovalano, de kerk van Sint Petrus en de antieke Dodenstad.


Colonnella


Koningin van de Val Vibrata, gelegen in een bevoorrechte panoramische positie van waaruit men de Adrische Kust vanaf San Benedetto del Tronto tot aan Pescara opmerken kan. Het wordt de Piazza di Spagna van Abruzzen genoemd wegens de indrukwekkende en de schoonheid van de Trap die naar het Historische Centrum voert. Van onvergelijkbare bekoring voor haar historische gebouwen, haar antieke steegjes, de bekende le rinomate balconate. Colonnella bevindt zich in het centrum van een bloeiend handelsdal waar vooral de produkten van het platteland zoals wijn, olie, de kaassoorten van uitstekende kwaliteit zijn.


In een dag kunt U Aquila, Assisi, Cascia, San Giovanni Rotondo bereiken, en Rome waarmee Giulianova verbonden is met maar liefst zes dagelijkse busverbindingen.

Animali non ammessi